Wat is KTC Base

KTC Base beschikt over een aantal appartementen in Stadskanaal. Naast woonruimte geven wij jou de ondersteuning die je nodig hebt om te werken naar volledige zelfstandigheid.

Centraal bij KTC Base staat dat jij jezelf in deze periode heel goed leert kennen.Daarnaast krijg je begeleiding op maat bij zaken als school, werk, financiën en sociale contacten.

Visie

KTC Base richt zich op jongeren van 17 tot en met 23 jaar die al genoeg hebben meegemaakt in hun leven. Een moeilijke thuissituatie, wonen in een pleeggezin, woongroep of instelling zijn voorbeelden van gevallen waar deze jongeren mee te maken hebben of hebben gehad. In combinatie met een ontwikkelingsstoornis of andere aandoening kan er daardoor in de toekomst een gevoel van onrust, onzekerheid en onveiligheid ontstaan. Vaak hebben deze jongeren zich moeten aanpassen; ze hebben allerlei technieken ontwikkeld om te overleven om niet verder in de problemen te komen.

 Bij KTC Base hoeft dit niet. Wij leggen namelijk het accent op jezelf mogen zijn, jezelf ontdekken en je daardoor veilig mogen voelen in je eigen huis. Onze visie is ‘zorg voor en vanuit een veilige basis’. KTC Base gelooft dat er pas goede zorg verleend kan worden wanneer jij je op je gemak voelt en op een veilige plek woont. Pas dan is een succesvol begeleidingstraject gegarandeerd!

 

Die veilige basis zien wij als volgt:

–    Je kunt je gevoelens en gedachten delen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je beoordeeld of veroordeeld wordt.

–    Je kunt jezelf in de spiegel aankijken en zien dat niet alles perfect hoeft te zijn.

–    Jezelf accepteren zoals je bent.

–    Je kunt grenzen stellen en overschrijdt deze niet.

–    Je hebt inzicht in wie je bent en waar je goed en minder goed in bent.

–    En het belangrijkste: je mag gewoon jezelf zijn.

Iedereen ziet ‘veilig voelen’ anders. KTC Base biedt daarom een luisterend oor en kijkt, samen met jou, hoe we geschikte zorg kunnen bieden vanuit een veilige basis. Wij staan gedurende de gehele kamertraining naast jou en werken vanuit jouw basis om deze te versterken.

KTC Base in Dagblad van het Noorden!

‘Stond ik daar met mijn koffertje in de hand’ Lees hier het hele artikel!

  • Ceresstraat 5A | 9502 EA | Stadskanaal
  • 06 112 674 76 / 0599 856 557
  • info@ktcbase.nl